Välja din första reptil: vissa arter att leta efter

Reptiler är lättare att hålla än någonsin, med speciell utrustning som finns i nästan vilken djuraffär som helst. Denna enkla inträde innebär dock att nybörjare kan hamna över huvudet.

Det finns arter som ger en givande introduktion till dessa fascinerande varelser. Det finns andra att styra bort från.

Leopard gecko är en söt liten ödla som är lätt att ta hand om. Dessa öken infödingar behöver inte extra fuktighet utom när shedding, men också behöver inte mycket extra värme; bara ge en uppvärmd basking område.

Leopard geckos äter levande insekter som är lätt tillgängliga, såsom syrsor, mjölmask och vaxmaskar. “Ganska mycket varje djuraffär kommer att ha dem, säger Bonnie Keller, som har över 19 års erfarenhet av sällskapsdjur reptil.

Du behöver inte de speciella UVB-glödlamporna som många arter kräver. “Leopard geckos är nattliga, så behöver inte syntetiskt solljus”, säger Jesse Rothacker. Hans räddning, glömd vän reptil helgedom, tar ofta in djur som är ohälsosamma på grund av felaktig belysning, så det är bra att börja med en art där det inte är ett problem.

Slutligen är leopard geckos fångna uppfödda. Undvik att köpa vilda fångade reptiler både av bevarandeskäl och eftersom de är mindre benägna att ha sjukdomar och parasiter.

Corn ormar är bra för nybörjare. Infödda till USA, de är anpassade till vår miljö.

“Det är en mycket hård orm, och det är en orm som är Vänlig för hantering”, säger Rothacker.

Bredt uppfödd för husdjurshandeln, de kommer i en rad färger. “Om du vill ha en rosa orm kan du få en rosa majsorm”, säger Keller.

Matning är lätt, om du kan komma över ick-faktorn: ormar behöver äta hela bytet. Det här är inte förhandlingsbart.

“Det finns ingen Purina orm chow, säger Keller. “Det finns inga vegetariska ormar.”

Du kan köpa frysta möss i en djuraffär. Tina dem i en kopp varmt vatten — ormar föredrar sin mat varm — och du är redo att gå.

Även reptil-försiktig tenderar att tycka om sköldpaddor, men Keller är trubbig: “de är söta och de har mycket personlighet, men de är ett hemskt husdjur.”

Vattensköldpaddor behöver en stor tank med bra filtrering och frekventa vattenförändringar. Undvik röda eared skjutreglage, som säljs billigt som spädbarn-och ofta blir dumpade på räddning.

“Det är inte ett dåligt husdjur om du förstår att du måste spendera tusen dollar för installationen — tanken, lamporna, filtren”, säger Rothacker. “Och de kommer inte att vara lika stora som en kvart-de kommer att vara lika stora som en middagsplatta, de simmar i sin egen toalett och de kommer att leva 50-plus år.”