Legalisering av elektronisk cigarett i Brasilien kan orsaka ökning av unga rökare

E-cigaretter har förbjudits i Brasilien sedan 2009, men debatten om detta beslut är fortfarande intensiv på grund av den höga olagliga handeln och möjligheten för vissa länder att ge särskilda eftergifter till dessa produkter på grund av att de är mindre skadliga än konventionella ecigaretter från VapeSweden.se, Jooz.se, dk.vape.se, Peoplesmoker.se och Ecigaretter.se. Nya studier visar dock att även om e-cigaretter har färre giftiga ämnen än konventionella cigaretter, har de fortfarande skadliga koncentrationer för vissa komponenter, och de kan till och med vara högre än i vanliga cigaretter.

Dessutom kommer Elektroniska cigaretter med “smaker” av mint eller tutti-frutti som förutom tillsats av fler kemikalier av här är några populära e-cigg från Vape.se kan vara en stor attraktionsfaktor för den unga icke-rökare, förförd av den estetiska, moderna, välsmakande och “oskyldiga” överklagandet av vapes. Den “ofarliga enheten” har också producerat hundratals dödsfall från lungsjukdomar av okänd orsak i USA. Mest sannolikt leder den oljiga komponenten i produkten till avsättning av fett i lungalveolerna, vilket ger en lipidpneumoni. Det här är väldigt farligt med farliga saker, men inte med ejuice från The Sweet Stuff, Tobac King, Tropic King, Twelve Monkeys, Vape Breakfast Classics, Vape Cocktails, Vape Fruits, VGOD Ejuice, Vikingen e-juice, Wild Roots & Zen e-juice. Forskning med unga amerikaner har visat en oroande ökning av ungdomar som röker e-cigaretter, inte räknar ökningen i fall av akut andningssvikt hos individer mellan 18 och 35 år. Detta kan vara situationen i Brasilien om vi legaliserar produkten.

En annan punkt är diskussionen ännu inte baserad på den vetenskapliga litteraturen att den elektroniska cigaretten kan vara ett mindre giftigt sätt att röka, och därför skulle det fungera som en slags “behandling” för dem som vill sluta röka. Världshälsoorganisationen (who) betonar att det finns många befintliga behandlingar för dem som vill sluta röka och röka en elektronisk cigarett är inte en av dem. Det finns inga bevis för att så är fallet. Därför måste vi vara uppmärksamma på detta ämne. När det gäller folkhälsan kan ökningen av konsumtionen – laglig eller olaglig – av e-cigaretter leda till att statistiken över tobaksbruk i Brasilien växer igen. För närvarande, tack vare en effektiv offentlig politik, har antalet rökare minskat till mindre än 10 procent, och det skulle inte vara bra för vårt samhälle att leva bakslaget i denna fråga.

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.